Visie

Bij Klein Domein mogen kinderen ontdekken wie ze zijn en krijgen ze de ruimte om zich op hun eigen manier te ontwikkelen. In een liefdevolle omgeving spelen, leren, en ontdekken kinderen met materialen die ruimte laten voor de eigen verbeeldingskracht. Daarbij wordt ingespeeld op hun specifieke behoeftes met gepaste stimulatie voor de ontwikkeling.  

Een positieve sfeer is het uitgangspunt om vrij te kunnen spelen, leren en ontdekken. Momenten van activiteit en spel worden dan ook afgewisseld door momenten van rust en aandacht voor elkaar.

Voor elk kind zijn er passende activiteiten en is er ruimte voor vrij spel om de fantasie en creativiteit te ontwikkelen. Naast natuurlijke materialen worden ook andere materialen gebruikt om spel te verrijken zoals lakens, dozen, potten, pannen en speelgoed met een open einde.

Tijdens alle seizoenen gaan we veel naar buiten! Spelen in de natuur geeft ontspanning en prikkelt de zintuigen. We ontdekken hoe natte bladeren ruiken, hoe sneeuw of ijs voelt en als we goed luisteren horen we van alles. Ook baby’s kunnen dat allemaal al ervaren en op hun eigen manier genieten van de natuur.