"Nu werk ik met dezelfde passie in mijn eigen kleine opvang aan huis,
waar kinderen spelen en ontdekken met natuurlijke materialen en waar
ik doe wat ik het allerbelangrijkste vind: kinderen spelenderwijs begeleiden
om in hun eigenheid tot groei en bloei te komen.
Welkom bij Klein Domein!"

Over mij

Mijn naam is Yvonne Pijnenburg. Samen met mijn drie dochters Milou, Marijn en Emma (15, 15 en 13 jaar oud) woon ik in een knus huis in Randwyck; een leuke, groene wijk in Maastricht.

Sinds mijn opleidingen SPW en PABO gaat mijn interesse uit naar pedagogiek en het werken met het jonge kind. Ik word enthousiast als ik zie hoe kinderen sociaal emotioneel en cognitief groeien en haal voldoening uit de bijdrage die ik daarin heb mogen leveren. Het is mooi om die momenten, hoe klein ook, samen met ouders en kinderen te kunnen ‘vieren’.

Na 12 jaar met veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs (groep 1-2-3) te hebben gewerkt, besloot ik het roer om te gooien. De mogelijkheid om het werken met jonge kinderen in een ander jasje te gieten en daarin de visie die ik voor ogen had uit te kunnen werken, maakte dat ik het avontuur als gastouder ben aangegaan. In september 2016 opende Klein Domein haar deuren.

Natuurbeleving werd verankerd in mijn visie en de groene buitenruimte werd verrijkt met speel- en ontdekmogelijkheden. In mei 2018 heeft Klein Domein het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen. Daar ben ik ongelooflijk trots op!

Klein Domein blijft in ontwikkeling. Sinds december2021 ben ik gecertificeerd babayspecialist. En afgelopen voorjaaar is er een mini-moestuin gerealiseerd in de achtertuin zodat we samen met de kinderen nog meer kunnen gaan genieten van alles wat de natuur ons brengt :)