In en om het huis

Klein Domein ligt in de kindvriendelijke groene wijk Randwyck, in Maastricht, aan een autovrije straat. Ons huis is aangepast volgens de normen van de GGD.


In het huis

De leefruimte heeft een rustige uitstraling. Hier wordt gespeeld, geknutseld en gezellig samen gegeten. Natuurlijke materialen komen terug in het speel- en ontdekmateriaal voor de kinderen. Gevonden schatten uit de natuur nemen we regelmatig mee naar binnen om mee te spelen, te ontdekken of om er iets moois mee te maken. Ook voor kleine beestjes als slakken, wormen en kikkervisjes maken we regelmatig een tijdelijk ‘huisje’ om te onderzoeken hoe ze leven.

In de tuin

De buitenruimte is een knusse, overzichtelijke tuin, waarin baby's en peuters veilig kunnen spelen. Er zijn verschillende materialen te vinden die leiden tot exploratie en ontdekken. Zo kunnen we heerlijke taartjes bakken in de tuinkeuken, de mini-moestuin verzorgen, ervaren waar de zintuigenbak mee gevuld is, schatzoeken in het zand, mergelhakken, krijttekeningen maken, eitjes rapen bij de 'pluchen-kip' en spelen met de waterbaan. Ook losse materialen zijn aanwezig, zoals takken, boomstronken en stenen waardoor het spel eindeloos kan variëren. En als we geluk hebben verschuilt zich weer een kikker in ons poeltje!

In de buurt

Achter het huis is een park waar we eendjes voeren en kriebelbeestjes vinden. We rennen er tussen de bomen, struinen door het hoge gras, klimmen en klauteren, vinden de mooiste bladeren, ruiken aan bloemen, stampen door de plassen, begroeten deschapen, tellen wilde konijntjes en natuurlijk zijn er ook speeltuintjes om je lekker in uit te leven.
Uitstapjes

We gaan er ook op uit. Gezellig met de bakfiets! Naar de kinderboerderij, naar de molen om te kijken of de wieken draaien of even naar de winkel omdat we koekjes willen bakken.